کشاورزی نوین
علوم کشاورزی
 
 

قیمت لبنیات از ابتدای سال تاکنون چندین بار افزایش یافته است، افزایش قیمتی که عمدتاً سلیقه ای است و هر دامدار و کارخانه ای به هر میزان که انصاف بداند نسبت به افزایش قیمت لبنیات اقدام می کند.استانداری تهران به همراه دیگر دستگاه های استانی از جمله اتحادیه ها، اصناف و سازمان صنعت معدن و تجارت جلسات تنظیم بازار را برای تثبیت و کاهش قیمت لبنیات برگزار می کند که در روند این جلسات دستگاه ها راهکارهای کاهش قیمت را به تصویب می رسانند ولی در نهایت اجرایی نمی شود.

جریمه ۱۰ میلیارد تومانی کارخانه های گران فروش

 با آغاز اجلاس سران غیر متعهدها در استان تهران کارخانه ها و دامداری ها بیعت شکستند و بر خلاف تعهدنامه دست به افزایش قیمت لبنیات زدند که با این اقدام استاندار تهران ۴ کارخانه و ۵ دامداری را ۱۰ میلیارد تومان جریمه کرد.مرتضی تمدن، استاندار تهران درباره افزایش قیمت لبنیات در استان تهران می گوید: متأسفانه دست اندرکاران صنایع شیر و فرآورده های لبنی در یک اقدام هماهنگ از ابتدای سال و بالاخص در آستانه برگزاری شانزدهمین اجلاس غیرمتعهدها اقدام به افزایش خودسرانه و غیرمنطقی قیمت لبنیات کرده اند.تمدن یادآور می شود: این اقدام آثار منفی بسیاری در افکار عمومی داشته است و هم اکنون مسئولان تنظیم بازار استان به این موضوع ورود پیدا کرده اند و تعدادی از دامداری ها و کارخانجات متخلف جریمه شده اند.پس از جریمه بعضی از کارخانجات لبنیات، جلسه ای برگزار و بر اساس آن قرار شد که قیمت لبنیات کاهش یابد و دامداری ها و کارخانه های لبنیاتی به تعهدات خود عمل کنند.

 قیمت لبنیات کاهش می یابد

 نعمت الله ترکی معاون استاندار تهران در گفت وگو با خبرنگار اجتماعی فارس درباره این جلسه گفت: کارخانه های لبنی و دامداری ها متعهد شدند نسبت به تفاهم نامه منعقد شده اقدام کنند و قیمت شیر و ماست کم چرب و پنیر «یو اف» کاهش می یابد.

قیمت شیر کم چرب ۱۰۰ تومان کاهش یافت

 در ادامه این فراز و نشیب های قیمت لبنیات ولی بازاری های بخش لبنی چیز دیگری می گویند.اکبر آقا که در یکی از میادین میوه و تره بار فروشنده مواد لبنی است می گوید: شیر کم چرب از ۱۳۰۰ تومان به ۱۲۰۰ تومان کاهش یافته است ولی شیر پاکتی یک لیتری همچنان ۱۸۰۰ تومان است.وی ادامه می دهد: ماست کم چرب اصلاً در بازار نیست و توزیع نمی شود و قیمت پنیر نیز همان ۲۴۰۰ تومان است و کاهش نیافته است.

 هرماه قیمت لبنیات افزایش می یابد

 محمد از دیگر فروشندگان لبنی ضمن تأئید مطالب اکبر، بیان داشت: فروشندگان مواد لبنی در افزایش قیمت ها بی تأثیر هستند چرا که کارخانه وقتی با قیمت بالاتر اجناس را می فروشد، مجبوریم براساس نرخ مصوب شده قیمت ها را افزایش دهیم.

 مسئولان به وعده های خود عمل کنند

 یکی از خریداران لبنیات در گفت وگو با فارس بیان داشت: هر روز قیمت لبنیات با روز قبل تفاوت دارد، ۲۰۰ تومان گران می شود ۱۰۰ تومان ارزان.وی ادامه می دهد: چرا مسئولان به وعده های خود عمل نمی کنند و راه حل مناسبی برای کاهش قیمت لبنیات و دیگر اقلام و اجناس در نظر نمی گیرند. متاسفانه همه چیز در کشور چند نرخی شده است.به گزارش فارس، جلسات ستاد تنظیم بازار در استان تهران همچنان به صورت منظم برپا می شود ولی نتیجه مثبتی برای کاهش قیمت ها ندارد و به آمارهای مختلف اکتفا می کنند. مردم همچنان در میان کاهش و افزایش قیمت ها سردرگم شده اند.



ایرج ندیمی درادامه اظهار داشت: پیش از تصویب سیاست های اصل ۴۴، حدود دوازده سال پیش خصوصی سازی از صنعت چای شروع وسازمان چای منحل شد.به گزارش خانه ملت نماینده مردم لاهیجان و سیاهکل درمجلس شورای اسلامی با اشاره به احیای سازمان چای درسفر اول رییس جمهوربه گیلان افزود: دولت فعلی با احیای سازمان چای تصمیم به خرید تضمینی گرفت اما مسئوولیت سازمان چای به فرد لایقی سپرده نشد.وی افزود: مدیریت ضعیف سازمان چای که با لابی های خود تلاش برای ابقا دارد علاوه بر این که نتوانست پاسخگوی مشکلات این بخش باشد به مشکلات این بخش افزوده است.ندیمی به مشکلات کارخانجات چای اشاره کرد و گفت: سازمان چای حقوق چایکاران و مطالبات آنها را به موقع پرداخت نمی کند که امیدوارم با مکاتبات انجام شده درپرداخت مطالبات تسریع شود.نماینده مردم لاهیجان وسیاهکل درمجلس تصریح کرد: درمجلس ششم از وضعیت تجارت صنعت چای تحقیق و تفحص شد ودراین تحقیق به عواملی که موجب رسوب کالا درداخل می شد و مافیای واردات و ترفندهای ورود چای اشاره شد .

 

وی با بیان اینکه گزارش تحقیق و تفحص درکتابی چاپ شده و نزد مجلس است گفت: این گزارش نشانگر وضعیت نابسامان صنعت چای است و بر این تاکید دارد که تولید چای به تجارت چای وابسته است و این دو بدون هم رشد نمی کنند.ندیمی همچنین به دیگر مشکلات این صنعت اشاره کردوافزود: چای ازجمله کالاهایی است که خرید تضمینی آن متناسب با تورم، افزایش هزینه ها ازجمله حقوق و دستمزد رشد نمی کند وجزو کالاهایی است که ارزش آن به روز تعیین نمی شود.این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با اشاره به واردات چای به کشوریادآورشد : اگر انگیزه تولید درکشاورزان ایجاد شود نباید ارز برای واردات چای از کشور خارج شود اما طوری رفتار می شود که واردات توجیه پیداکند.


ارسالی تاریخ : برچسب:, :: :: توسط : پیمان

دبير ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوري از ايجاد گلخانه تراريخته با حمايت معاونت علمي و فناوري رياست‌جمهوري در قالب يك طرح كلان ملي فناوري خبرداد.

دکترعباس صاحبقدم لطفی در گفت وگو با خبرنگار مرکز روابط‌عمومی و اطلاع‌رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری با بیان اینکه در غالب طرح‌های کلان ملی فناوري، ستاد توسعه زیست فناوری سال گذشته سه طرح کلان ملی را ارائه داده است که اکنون در دستور کار معاونت علمی و فناوری قرار دارد، افزود: یکی از این طرح‌ها ایجاد گلخانه تراریخته است که در معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری تصویب شده و در حال اجرایی شدن است.

دبير ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری افزود: همچنين بر اساس برنامه ریزی صورت گرفته تلاش می شود، امسال حداقل 3 طرح کلان دیگر، پس از نهایی شدن در کمیته های تخصصی بررسی و به عنوان طرح های تحول آفرین به این معاونت جهت سرمايه گذاري براي اجراي در كشور ارائه شود.

وي در رابطه با کمیته های تخصصی فعال در این ستاد اظهار کرد: ستاد توسعه زیست فناوری در حوزه‌های پژوهش، سرمايه انساني و ترويج، کمیته‌های تخصصی دارد که با تمامی دانشگاه‌ها و دانشکده‌های فعال این حوزه در ارتباط هستند.

دبير ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری با بیان اینکه پیش بینی هزینه‌های ستاد برای امسال حدود 30 میلیارد تومان است که پنج میلیارد تومان از آن از طریق ردیف بودجه مستقل دریافت شد، تصريح کرد: اولویت اصلی ستاد در سال 91 این است که تمامی فعالیت‌های زیست فناوری کشور در راستای مطالعات این ستاد صورت گیرد تا بتوان در پایان سال ارزیابی کرد که چه میزان هزینه در این حوزه صرف شده است و تا چه حد برنامه‌ها متناسب با بودجه پیش رفته است.

دکتر صاحبقدم لطفی تصریح کرد: امیدواریم با مصوبه ای که از شورای عالی انقلاب فرهنگی به عنوان راهبردهای زیست فناوری گرفته شده است، بتوانیم بودجه این حوزه را برای سال های آتی شفاف سازی کرده و در نتیجه برنامه های مربوط به این بخش را ارتقاء دهیم.

منبع: سايت معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري (www.isti.ir)

تهيه كننده:سارا حمزه لو



به گزارش روابط عمومي سازمان شيلات ايران، به منظور استفاده بهينه از منابع آبي موجود، ايجاد شغل و افزايش توليد آبزيان در سمنان، پرورش گونه‌هاي جديد آبزيان از جمله ماهيان خاوياري در اين استان آغاز شد.

 

به منظور استفاده بهينه از منابع آبي موجود، ايجاد شغل و افزايش توليد آبزيان در سمنان، مسعود مهدوي مدير امور شيلات و آبزيان سازمان جهاد كشاورزي استان سمنان تصريح كرد: در سال گذشته 500 قطعه بچه ماهي خاوياري (با وزن متوسط هر كدام 6 گرم) در چهار استخر گرمسار و ايوانكي رها شد و در حال حاضر وزن متوسط آنها به بالاي 7/1 كيلوگرم رسيده است. طول دوره پرورش اين ماهيان 3 سال در نظر گرفته شده و پيش‌بيني مي‌شود در اين مدت وزن متوسط آنها به 10 كيلوگرم برسد و از 500 قطعه بچه ماهي 5 تن گوشت تن به دست آيد.



 سومين همايش ملي بيوتکنولوژي کشاورزي همراه با کارگاه‌هاي آموزشي در اين زمينه و نمايشگاه دستاوردهاي بيوتکنولوژي در روزهاي ۱۳ تا ۱۵ شهريورماه ۱۳۹۱ به همت دانشکده کشاورزي دانشگاه فردوسي مشهد و بسيج اساتيد کشور برگزار مي‌گردد. علاقه‌مندان مي‌توانند براي ثبت نام و دريافت اطلاعات تكميلي به آدرس الكترونيكي http://www.3rdagrobiotech.um.ac.ir مراجعه نمايند.


ارسالی تاریخ : برچسب:همایش بیوتکنولوژی, :: :: توسط : پیمان

عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس با انتقاد از موج گرانی ها در کالاهای اساسی به خصوص گوشت و مرغ در بازار، گفت: به منظور رسیدگی به وضعیت بازار و با هماهنگی های به عمل آمده با سایر اعضای کمیسیون، احتمال دعوت از وزاری صنعت، معدن و تجارت و نیز جهاد کشاورزی برای پاسخگویی در زمینه کنترل بازار در دستور کار کمیسیون کشاورزی در هفته آینده قرار گرفته است.محمد تقی توکلی افزود: امروزه وضعیت بازار به گونه شده که همه کالاهای اساسی و مایحتاج عمومی مردم اعم از گوشت، مرغ، میوه و نظایر آن در قیمت ها افزایش قابل توجهی داشته که این موضوع در جلسات آینده کمیسیون مورد بررسی قرار خواهد گرفت.نماینده مردم الیگودرز در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: یکی دیگر از مواردی که در هفته آینده در کمیسیون مورد بررسی قرار خواد گرفت رسیدگی به جزئیات طرح انتزاع وظایف و اختیارات بخش کشاورزی از وزارت صنعت، معدن و تجارت با حضور نمایندگانی از این دو وزارتخانه است.وی تصریح کرد: طرح انتزاع وظایف وزارت جهاد کشاورزی از وزارت صنعت، معدن و تجارت و الحاق آن به وزارت کشاورزی مهمترین و اصلی‌ترین دستور این کمیسیون در جلسات هفته آینده است.توکلی اظهارداشت: با توجه به موضوع گرانی مرغ و سایر محصولات دامی و همچنین نابسامانی وضع توزیع و عرضه نهاده‌های دامی این طرح از اهمیت بیشتری برخوردار شده است.

عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس در پایان یادآور شد: با وجود گرانی کنجاله و نهاده‌های کشاورزی و رسیدن قیمت آنها به حدود هر کیلو ۱۵۰۰ تومان این انتظار می‌‌رود که در آستانه ماه مبارک رمضان و با افزایش تقاضا، قیمت‌های فعلی بیشتر نیز شود که این موضوع نیز در کمیسیون مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

 


ارسالی تاریخ : برچسب:, :: :: توسط : پیمان

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگازاری فارس، قیمت هر کیلوگرم مرغ تازه در میادین میوه و تره بار ۴۹۰۰ و تخم مرغ شانه ای ۵۷۰۰ تومان است.این در حالیست که قیمت مرغ در سطح شهر تهران بطور میانگین ۵۵۰۰ تومان و قیمت تخم مرغ هم هر شانه میانگین ۶۲۰۰ تومان است البته در برخی مناطق تهران قیمت ها بالاتر از سطح میانگین است.به گزارش فارس، قیمت مرغ در ایام ماه مبارک رمضان تا هر کیلوگرم ۹ هزار تومان هم رسیده بود و مشکل این افزایش قیمت کاهش تولید بدلیل کاهش عرضه ذرت و کنجاله سویا بود که با تمهیدات وزرات صنعت خوراک دام مورد نظر در اختیار تولید کنندگان قرار گرفت.افزایش قیمت مرغ تا انجا پیش رفته بود که حتی مهدی غضنفری برای پاسخگویی به نمایندگان مردم به مجلس خوانده شد و قول داد تا قیمت ها را متعادل کند.

برخی کارشناسان معتقدند که ارائه امار نامناسب و نا هماهنگی مدیریتی در وزارت جهاد کشاورزی باعث بروز چنین مشکلاتی شده است و برخی دیگر ضعف تنظیم بازار از سوی مسئولان وزارت صنعت را عامل گرانی می دانند.

 


ارسالی تاریخ : برچسب:, :: :: توسط : پیمان

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، گوشت گوساله نسبت به هفته گذشته ۴ هزار تومان گران تر شد و از قیمت هر کیلوگرم ۱۹ هزار تومان به ۲۳ هزار تومان رسید.علی خندان روی جوان در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس در پاسخ به دلایل گران شدن گوشت گوساله گفت: من خبر ندارم. در سفر هستم.به گزارش فارس گوشت گوسفندی نیز هر کیلوگرم ۱۸ هزار و ۵۰۰ تومان در سطح شهر تهران عرضه می شود و به نظر می رسد مسئولان تنظیم بازار پیش از آنکه قیمت گوشت به اوج خود در ایام عید سعید قربان برسد باید فکری به حال بازار کنند.این روزها بحث انتزاع تنظیم بازار محصولات پروتئینی از وزارت صنعت در حالی از سوی وزارت جهاد کشاورزی پی گیری می شود که وزارت صنعت سیاست سکوت را انتخاب کرده است.


ارسالی تاریخ : برچسب:, :: :: توسط : پیمان

قیمت فرآورده های لبنی در حالی در یک هفته اخیر در سکوت خبری برای چندین بار گران شده که هنوز هیچ مسئولی در این باره موضع گیری نکرده است.مشاور انجمن صنفی صنایع فرآورده های لبنی ایران درگفتگو با مهر درخصوص افزایش قیمت فرآورده های لبنی در بازار اظهارداشت: متاسفانه باوجود همه تمهیداتی که در رابطه با موضوع قیمت شیرخام اندیشیده شد، نه تنها قیمت این محصول در بازار کاهش نیافت بلکه شاهد افزایش قیمت شیرخام و به تبع آن قیمت فرآورده های لبنی در بازار بودیم.قیمت هرکیلوگرم شیرخام ۱۱۰۰ تومان شد!حسین چمنی با اشاره به اینکه هم اکنون به دلیل افزایش قیمت نهاده های دامی هرکیلوگرم شیرخام در حدود ۱۱۰۰ تومان از سوی دامداران به کارخانجات تولید فرآورده های لبنی عرضه می شود، درعین حال گفت: البته به نظر می رسد که در حدود ۲۰۰ تا ۲۵۰ تومان حباب قیمتی برای شیرخام وجود داشته باشد، چون تولید شیرخام در کشور به اندازه نیاز مصرف انجام نمی شود.مشاور انجمن صنفی صنایع فرآورده های لبنی ایران، عدم تولید شیرخام به اندازه کافی در کشور را موجب برهم خوردن تعادل عرضه و تقاضای این محصول در بازار دانست و افزود: بر این اساس، قرار بود برای برقراری تعادل عرضه و تقاضا اقدام به واردات شیرخشک شود که علی رغم صدور مجوز واردات شیرخشک اما هنوز به میزان مورد نیاز این فرآورده به کشور وارد نشده به گونه ای که تاکنون فقط در حدود چندصدتن شیرخشک به کشور وارد شده که تاثیری در ایجاد تعادل نداشته است.

چرا قیمت لبنیات افزایش یافت؟

 

وی با اعلام اینکه عدم ثبات قیمتی شیرخام موجب افزایش قیمت فرآورده های لبنی در بازار شده است، گفت: البته با اقدام قهری و برخورد تعزیراتی نمی توان قیمت فرآورده های لبنی را در بازار کاهش داد، چون این اقدام نه تنها موجب کاهش قیمت این فرآورده ها نخواهد شد بلکه موجب به وجود آمدن تنش در بازار هم خواهد شد.وی با اشاره به اینکه آمارهای بیماریهای ناشی از عدم مصرف شیر و لبنیات به دلیل کمبود آن در کشور بسیار وحشتناک است، گرانترین هزینه درمان را برای بیماریهای ناشی از عدم مصرف این محصولات عنوان کرد و افزود: کمبود تولید شیر و فرآورده های لبنی در کشور نه تنها شاخص های اقتصاد خرد بلکه شاخصهای اقتصاد کلان را نیز تحت تاثیر خود قرار می دهد.چمنی خواستار تشکیل کارگروه دائمی برای سیاستگذاری در بخش شیر و لبنیات کشور شد و اظهارداشت: اعضای این کارگروه می توانند نمایندگان دولت، مجلس، دامداران و صنایع فرآورده های لبنی باشند.مشاور انجمن صنفی صنایع فرآورده های لبنی ایران خاطرنشان کرد: اگر به پیش نیازهای تولید شیر و فرآورده های لبنی در کشور توجه همه جانبه نشود، برخورد با حلقه نهایی یعنی قیمت تمام شده محصولات لبنی مشکلی را از این صنعت حل نخواهد کرد چراکه تنها نتیجه، کاهش و غیراقتصادی شدن تولید ونهایتا وابستگی مجدد کشور به واردات این محصول استراتژیک خواهد بود.وی با تاکید براینکه افزایش نرخ شیر و محصولات لبنی باید آسیب شناسی شود، گفت: به عنوان مثال، باید به صورت شفاف مشخص شود که تاکنون چه میزان نهاده دامی و علوفه به کشور وارد شده است؟ چگونه بین دامداران توزیع شده است؟ و چرا این اقدام تاثیری در کاهش قیمت شیرخام نداشته است؟!چمنی تصریح کرد: درحال حاضر حتی آدرس دامدارانی که به آنها نهاده و علوفه یارانه ای اختصاص داده شده است موجود نیست که کارخانجات صنایع لبنی برای تامین شیرخام خود به آنها مراجعه کنند و با قیمت مصوب شیرخام را تهیه کنند.به گزارش مهر، گفته می شود قیمت فرآورده های لبنی در یک هفته اخیر و در سکوت خبری با افزایش بین ۸ تا ۴۰ درصدی روبرو شده است.


ارسالی تاریخ : برچسب:, :: :: توسط : پیمان
وبلاگ کشاورزی
به وبلاگ کشاورزی خیلی خوش آمدید .این وبلاگ در مورد نوشتار های وابسته به علوم کشاورزی می باشد.
آخرین نوشتار
نگارندگان

آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 10
بازدید دیروز : 8
بازدید هفته : 18
بازدید ماه : 10
بازدید کل : 161742
تعداد مطالب : 134
تعداد نظرات : 12
تعداد آنلاین : 1

جامعه ژئوماتیک ایران

Quotes

Quotes
Symbol Last Chg
@CT - COTTON - ICEFU
Oct 12 69.15s-0.88
Dec 12 70.65s-0.88
Mar 13 71.68s-0.81
C - CORN - CBOT
Dec 12 756-2s+40-0
Mar 13 759-4s+40-0
May 13 756-4s+39-4
S - SOYBEANS - CBOT
Nov 12 1601-0s+30-2
Jan 13 1602-6s+31-4
Mar 13 1564-2s+40-2
SM - SOYBEAN MEAL - CBOT
Oct 12 487.0s+13.9
Dec 12 486.9s+13.0
Jan 13 483.9s+13.5
SM - SOYBEAN OIL - CBOT
Oct 12 52.18s+0.07
Dec 12 52.66s+0.08
Jan 13 53.00s+0.08
@AB - WESTERN BARLEY - CBOT
Oct 12 265.00sunch
Dec 12 270.00sunch
Mar 13 275.00sunch
W - WHEAT - CBOT
Dec 12 902-4s+47-0
Mar 13 912-2s+44-0
May 13 906-2s+36-0
@MW - HARD RED SPRING WHEAT
Dec 12 958-4s+44-2
Mar 13 966-6s+44-6
May 13 972-2s+44-2
@ZK - DENATURED FUEL ETHANOL
Oct 12 2.344s+0.121
Nov 12 2.343s+0.123
Dec 12 2.348s+0.117
DJ - DJ INDUSTRIAL AVERAGE - CBOT
Dec 12 13355s-59
Mar 13 13284s-59
Jun 13 13209s-59
LC - LIVE CATTLE - CME
Oct 12 122.075s-0.375
Dec 12 124.700s-0.475
Feb 13 128.425s-0.500
FC - FEEDER CATTLE - CME
Oct 12 143.800s-2.425
Nov 12 144.350s-2.975
Jan 13 147.375s-2.625
LA - LEAN HOGS - CME
Oct 12 77.175s-0.050
Dec 12 73.750s+0.150
Feb 13 80.250s+0.875
DA - MILK CLASS III - CME
Sep 12 18.98s+0.01
Oct 12 20.86s+0.08
Nov 12 20.83s+0.15
Quotes are delayed at least 10-minutes.


 
 
 
جامعه ژئوماتیک ایران